آرموو آرموو .

آرموو

نکاتی که راجع به مشاوره کودک باید بدانیم

مشاوران کودک از دانش و تخصص لازم برای تشخیص، شناسایی، ارزیابی، و درمان طیف گسترده ای از شرایط روان یک کودک اطلاع  دارند و می توانند به رشد اجتماعی، عاطفی و رفتاری آن ها کمک کنند. مشاوره کودک به درمان کودکان خردسالی که دارای آشفتگی و اختلالات روانی هستند و یا رفتار ها و عادات ناشایست پیدا کرده اند، کمک می کند تا بتوانند با رفع این مشکلات به سلامت روحی، روانی و رفتاری برسند. بسیاری از آسیب هایی که کودکان با آن روبه رو هستند از نوع برخورد هایی است که بزرگسالان با آنان دارند. برخی از مشکلات رایج در کودکان شامل: اضطراب، افسردگی، بیش فعالی، عدم تمرکز است که با یک مشاوره کودک می تواند کنترل شود تا مشکلات جدی تری را در دوره بزرگسالی برای فرد به وجود نیاورد.

 


متداول ترین مشکلاتی که مشاوران کودک با آن برخورد دارند:

    غم و اندوه از دست دادن یکی از افراد خانواده، حیوانات خانگی، دوست
    شاهد یک تجربه یا واقعه تلخ بودن(تروما)
    پریشانی و اضطراب ناخواسته
    جابه جایی مدرسه، محله یا شهر
    اعتیاد به مواد مخدر در والدین
    طلاق والدین

 


چه زمانی باید برای مشاوره کودک خود اقدام کنید؟
وقتی کودکی از پریشانی روانی، اجتماعی، عاطفی یا روانی رنج می برد، والدین نمی توانند هیچ کمک مفیدی به او بکنند، اینجا است که استفاده از مشاوره کودک مجرب می تواند مؤثر واقع شود. مشاور کودک می تواند سلامت عمومی و و بهداشت روان فرزندتان را بررسی و برای  بهتر شدن آن اقدام کند. سلامتی جسمی کودکان برای والدین شان مهم ترین مسئله است اما اختلالاتی همچون وسواس، استرس، کمبود اعتماد به نفس، ترس،خشونت و خجالت معمولا از دید آن ها یک امر عادی است که می تواند در گذر زمان درمان شود، باید گفت این نوع اختلالات اگر در کودکی درمان نشوند، هنگام بزرگسالی می تواند تأثیرات بسیار جبران ناپذیری را بر فرد بگذارد.

 


علائم شایع در مورد سلامت روان یا پریشانی روانی کودکان شامل:

    شب ادراری
    کابوس دیدن های مکرر و بی خوابی
    نمرات پایین و افت تحصیلی
    نگرانی و اضطراب های بیش از اندازه
    کناره گیری و انزوای اجتماعی
    کاهش وزن و کمبود اشتها به صورت ناگهانی
    تکرار شستن دست ها و وسواس های رفتاری
    اعتیاد به کامپیوتر و موبایل و بازی های کامپیوتری

 


لزوم استفاده از مشاوره کودک تلفنی
باید گفت این احتمال بسیار زیاد است که کودک هنگام دیدن مشاور ناراحت، مظطرب، یا کمی خجالتی شوند. اما علت آن چیست؟ زیرا کودک شناختی از مشاوره ندارند و این امر ممکن است برای آنان ترسناک به نظر بیاید و کودک ممکن است، مشاور را به چشم پزشکی ببینند و یا روانپزشکی که می خواهد آنان را درمان کند و از این جهت احساس ناخوشایندی در آنان به وجود می آید. با مشاوره تلفنی والدین می توانند رفتار های کودکان را به مشاور بگویند و برای رفع آن مشکل راه حل هایی دریافت کنند تا کودکان خود را مظطرب و پریشان نکنند.

 


نکاتی که راجع به مشاوره کودک باید بدانیم


برچسب: مشاوره کودک، روانشناسی کودک،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۲:۰۰:۱۴ توسط:Armoo موضوع: روانشناسی نظرات (0)

شناخت احساسات در کودکان

کودکان نیز همانند بزرگسالان احساسات پیچیده ای را تجربه می کنند. آنها ناامید، هیجان زده، عصبی، غمگین، وحشت زده، نگران و خجالت زده می شوند. کودکان معمولا برای بیان احساساتشان صحبت نمی کنند در عوض احساسات خود را به روش های دیگر نشان می دهند. کودکان می توانند احساسات خود را از طریق حالات چهره، بدن و بازی هایشان نشان دهند. از لحظه به دنیا آمدن، کودکان شروع به یادگیری مهارت های عاطفی مورد نیاز برای شناسایی، بیان و مدیریت احساسات خود می کنند. آن ها می آموزند که چگونه احساسات خود را بشناسند و روابط خود را شکل دهند. والدین باید به کودکان کمک کنند تا به شناخت درستی از احساساتشان برسند و به آن ها بیاموزند چگونه احساسات خود را به روش های مثبت و سازنده نشان دهند. کودکان در بیان احساسات خود مشکل دارند، زیرا کلمات لازم برای بیان احساسات خود را یاد نگرفته اند.

 


در اینجا چند روش برای کمک به فرزندتان در یادگیری و ابراز احساسات خود آورده ایم:

 


۱) به نشانه های رفتاری فرزندتان دقت کنید

گاهی اوقات تشخیص احساسات واقعی کودکان، کار بسیار دشواری است گاهی با نگاه کردن به زبان بدنشان، گوش دادن به حرف ها مخصوصا زمانی که احساسات خود را بروز می دهند می توان نشانه های درستی از عمق احساسات آن ها به شما داده شود. درک اینکه کودکان چه احساسی دارند و به چه علت این احساسات در آن ها رشد کرده است، می تواند والدین را به درک بهتری از فرزندشان برساند.

 


۲) پشت هر رفتاری یک احساس است
سعی کنید معنی رفتار فرزندتان را درک کنید. شما زمانی می توانید به کودک خود کمک کنید که بدانید چه چیزی علت رفتار او است و چه احساسی پشت این نوع رفتار ها است.

 


۳) احساسات را نام گذاری کنید
به کودک خود کمک کنید تا احساسات خود را یادداشت کند و آن ها را به شما نشان دهد. نامگذاری احساسات اولین قدم برای کمک به کودکان است. این روش به فرزند شما اجازه می دهد واژگان عاطفی اش را توسعه دهد تا بتواند در مورد احساسات خود راحتر صحبت کند.

 


۴) شناسایی احساسات در دیگران

از فرزندتان بخواهید که درباره آنچه ممکن است شخص دیگری راجع به آن ها احساس کند، با شما کفتگو کنند. کارتون یا عکس کتاب یک روش عالی برای بحث در مورد احساسات است و به بچه ها کمک می کند تا احساسات افراد دیگر را از طریق چهره ها تشخیص دهند.

 


۵) الگوی خوبی باشید

کودکان در مورد احساسات و نحوه بیان آن از والدینشان الگو می گیرند. والدین باید الگوی خوبی برای فرزندانشان باشند و با رفتار های خود به کودکان آموزش دهند که چگونه در موقعیت های مختلف با احساسات خود برخورد کنند.

 


۶) آن ها را برای بروز احساساتشان تشویق کنید
زمانی که کودکتان در مورد احساسات خودش صحبت می کند، او را ستایش و تشویق کنید. با این کار شما نه تنها نشان می دهید که بروز احساسات امری عادی است بلکه صحبت کردن درمورد آنها نیز امری واجب است.

فعالیت برای والدین: با نشان دادن عکس های مختلف سعی کنید کودک را با احساسات آشنا کنید و سپس عکس آدم و یا شخصیت های کارتونی مختلف را به کودک نشان دهید و از او سؤال کنید چهره ی هر کدام چه احساسی را نشان دهد؟

فعالیت برای والدین: با نمایش پانتومیم احساسات مختلف را به کودک نشان دهید. کودک باید احساس مورد نظر را حدس بزند. سپس اجازه دهید کودک خودش با پانتومیم، همان احساس را نمایش دهد.

 


نرمال سازی احساسات چیست؟
همه انسان ها احساسات مختلف را تجربه می کنند، گاهی خوشحال و گاهی ناراحت هستند، گاهی خشمگین می شوند و گاهی می ترسند. این احساسات برای ادامه ی زندگی به ما کمک می کنند. برای مثال اگر زمانی که از خیابان رد می شویم، احساس ترس نداشته باشیم، دقت نمی کنیم و ممکن است تصادف کنیم. اگر برای امتحان اضطراب نداشته باشیم، درس نمی خوانیم و موفق نمی شویم. اما گاهی در برخی مواقع میزان تجربه ی این احساسات از حالت عادی خارج شده و در عملکرد ما تأثیر منفی می گذارند. در این موقعیت ها باید یاد بگیریم تا با استفاده از راهکار هایی، شدت آن ها را به حالت عادی نزدیک کنیم. والدین باید به کودکان عادی سازی یک سری از احساسات را با به صورت عملی نشان دهند.

 


شناخت احساسات در کودکان


برچسب: مشاوره کودک، روانشناسی کودک،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ساعت: ۱۱:۵۹:۲۴ توسط:Armoo موضوع: روانشناسی نظرات (0)